ورق گالوانیزه

ورق گالوانیزه
ورق گالوانیزه                                                                   تاریخ : 1403/02/01
نام کالا
ابعاد
ضخامت
محل بارگیری
قیمت
واحد فروش
ورق گالوانیزه
1
واحد اندازه گیری: متر
0.3
واحد اندازه گیری: میلی متر
انبار تهران
تماس بگیرید
کیلوگرم
ورق گالوانیزه
1
واحد اندازه گیری: متر
0.4
واحد اندازه گیری: میلی متر
انبار تهران
تماس بگیرید
کیلوگرم
ورق گالوانیزه
1
واحد اندازه گیری: متر
0.5
واحد اندازه گیری: میلی متر
انبار تهران
تماس بگیرید
کیلوگرم
ورق گالوانیزه
1.25
واحد اندازه گیری: متر
0.6
واحد اندازه گیری: میلی متر
انبار تهران
تماس بگیرید
کیلوگرم
ورق گالوانیزه
1.25
واحد اندازه گیری: متر
0.7
واحد اندازه گیری: میلی متر
انبار تهران
تماس بگیرید
کیلوگرم
ورق گالوانیزه
1.25
واحد اندازه گیری: متر
0.8
واحد اندازه گیری: میلی متر
انبار تهران
تماس بگیرید
کیلوگرم

یکی از انواع ورق فولادی که در عملیات سطحی قرار می‌گیرد و بر روی خواص ضد خوردگی و اکسیداسیون آن کار می‌شود، ورق گالوانيزه است. ورق گالوانیزه در واقع به ورقی پوشیده شده با لایه‌ای از فلز روی گفته می‌شود. ورق گالوانیزه کاربردهای بسیار زیادی دارد، دلیل کاربردی بودن این ورق هم این است که پایه این ورقه ها ورق فولادی است.

ورق فولادی در محیط‌‍‌های مرطوب چندان مناسب نیست به همین دلیل تولید کنندگان آن به فکر محافظت و افزایش دوام این ورق ها افتادند. راه حل افزایش مقاومت ورق، در واقع پوشش‌دهی سطح ورق با فلز روی بود که این کار ورق فولادی را به ورق گالوانیزه تبدیل کرد و ایده‌ای عملی و کارآمد در این مورد میباشد. در ادامه قصد داریم که شما را بیشتر با ورق گالوانیزه آشنا کنیم.در این مقاله ابعاد، مزیت ها و انواع ورق گالوانيزه را به طور کامل برای شما توضیح داده ایم، پس تا انتها همراه ما باشید.

خواص ورق گالوانیزه

گالوانیزاسیون یا همان گالوانیزه کردن، عملیات سطحی برای محافظت از آهن در محیط‌های مرطوب است. فلز روی هم به عنوان یک پوشش روی سطح ورق فولادی قرار می‌گیرد. ماهیت شیمیایی روی و قرارگیری در کنار آهن، به محافظت از ورق گالوانیزه شده، منجر می‌شود.

فرایند گالوانیزه کردن در صورتی نتیجه بخش خواهد بود که پوشش روی با چسبندگی بالایی را روی سطح ورق فولادی ایجاد کند. ترکیب فولاد و روی در برابر رطوبت و نیز فرآیند اکسید شدن، باعث اکسید شدن و در نتیجه خورده شدن روی منجر می‌شود. تراکم بالا و چسبندگی مطلوب، باعث مقاومت و تاب‌آوری ورق گالوانیزه در محیط‌های مستعد خوردگی و اکسیداسیون می‌شود. همین که فلز روی در اثر اکسیداسیون از بین برود باعث خواهد شد که ورق گالوانیزه در برابر خوردگی و سوراخ شدن مقاوم باشد.

مزیت‌های استفاده از ورق گالوانیزه

اصلی‌ترین مزیت استفاده از ورق گالوانیزه، مقاومت بسیار بالای آن در برابر خوردگی بالای در محیط‌های خورنده و مرطوب است. اما علاوه براین، مزیت‌های دیگری هم دارد که عبارتند از:

  • قیمت مناسب
  • هزینه تعمیر و نگهداری پایین
  • ماندگاری و طول عمر بالا
  • تشخیص آسان سلامت پوشش، حتی با چشمی

انواع روش تولید ورق گالوانیزه

پوشش دادن فلز آهن در طی تولید ورق گالوانیزه با فلز روی، به دو روش گرم و سرد انجام می‌شود این پوشش معمولا بر روی ورق آهن سیاه و یا ورق St52 به دو روش متفاوت میباشد. این دو روش شامل موارد زیر میباشند

  1. گالوانیزاسیون به روش گرم

    روش گرم را به عنوان روش غوطه‌وری هم می‌شناسند، فلز روی در این روش در ابتدا مذاب شده،سپس روی سطح ورق فولادی قرار می‌گیرد. غوطه وری ورق فولادی در حوضچه شامل مذاب روی دستیابی پوششی متراکم و با چسبندگی قابل قبول را حاصل می‌شود. ضخامت پوشش محافظ که از جنس روی است بر سطح ورق گالوانیزه در این روش، کاملا قابل کنترل است. در این روش محصول نهایی ما دوام بالایی دارد و همچنین می‌توان کاربردهای مدنظر را از آن انتظار داشت.
    دانه‌های روی که بر سطح ورق فولادی می‌نشینند، سایزهای متفاوتی دارند که با توجه به نرخ سرمایش، متفاوتند. پس واضح است هرچه نرخ سرمایش بیشتر شود، دانه‌ها هم درشت‌تر خواهند بود. نام دیگر این دانه‌ها، اسپانگل است. اسپانگل‌ها نوعی عیب سطحی محسوب می‌شوند که ناخالصی روی باعث ایجاد آنها می‌شود.
    ورق گالوانیزه می‌تواند دارای گل‌های ریز یا درشت روی سطح خودش باشد. گل‌های درشت را با حرف N و گل‌های ریز را با M نشان می‌دهند. ورق با گل‌های درشت، از خشک شدن طبیعی و بدون دخالت و سرعت بخشیدن به پوشش روی ایجاد می‌شود. اما گل‌های ریز، با کنترل و نظارت بر ترکیب شیمیایی و نرخ سرمایش در فلز مذاب روی، تولید می‌شوند.

  2. گالوانیزاسیون به روش سرد

    روش گالوانیزاسیون سرد هم نام دیگری دارد که به آن الکتروگالوانیزه می‌گویند. دلیل آن هم استفاده از فرآیند الکترولیز در روش سرد است. در این روش، پس از آماده ‌سازی سطح و رفع آلودگی‌ها از روی آن، اسپری کردن ترکیبی از آب و نمک روی یا نمک روی محلولی اسیدی روی سطح فلز پایه انجام می‌شود.
    صنایعی مانند تولید توری مرغی، اتومبیل‌سازی، ورق رنگی و ساخت و تولید شیروانی بخش اعظم مصرف‌کنندگان این ورق می‌باشند. جالب است بدانید، در صنعت لوله نوع خاصی از لوله با نام لوله گالوانیزه سرد وجود دارد که با استفاده از این ورق تولید میشود.

انواع ورق گالوانیزه

بر اساس فاکتورهای مختلفی می‌توان ورق گالوانیزه را دسته‌بندی کرد که مهم‌ترین آن‌ها روش تولید و نوع شکل‌دهی این محصولات است. در ادامه با این دسته‌بندی‌ها آشنا خواهید شد.

  1. انواع ورق گالوانیزه بر اساس روش تولید

    همانطور که بالاتر هم گفته شد روش های تولید ورق گالوانیزه به دو صورت است که این دو روش شامل موارد زیر هستند:
    • روش گرم
    • روش سرد
    محصول نهایی تولید شده بر اساس هر روش، مناسب صنایع مختلفی و خاصی میباشند.

  2. انواع ورق گالوانیزه بر اساس نوع فرمینگ

    •ورق شادولاین
    • شیروانی
    • عرشه فولادی
    • گاردریل
    • رنگی
    • بدنه کانکس
    • کانال‌های پیش ساخته

استانداردهای تولید ورق گالوانیزه

ورق گالوانیزه تحت استانداردهای کشورهای مختلفی تولید و عرضه می‌شود. هرکدام از این کشورها در استاندارد ورق گالوانیزه، معیارهای متفاوتی را در نظر دارند.

استانداردهای اروپایی EN 10346 و DSTU EN 10346

این استاندارد به طور کلی در مورد ترکیب شیمیایی، فولادهای مورد استفاده، عملیات سطحی و سطح نهایی ورق گالوانیزه، اصول خاصی را ارائه می‌دهد و در نام‌گذاری نیز تمامی این موارد مشهود و قابل بررسی هستند.

ابعاد ورق گالوانیزه

ابعاد ورق گالوانیزه از موارد بسیار موثر بر قیمت آن است. اما چه ابعادی از ورق گالوانیزه در بازار موجود است؟ این نوع ورق فولادی اغلب در عرض‌های ۱۰۰۰ و ۱۲۵۰ و محدوده ضخامتی ۰.۳ تا ۴ میلی‌متر ، تولید و به بازار عرضه می‌شود. ورق گالوانیزه به صورت رول بوده و بنا به درخواست مشتری در طول‌های مختلف و عموما ۶ متری برش داده می‌شود.
در مورد انواع ورق گالوانیزه و اطمینان از ابعاد و هندسه آن می‌توان به جدول وزن ورق گالوانیزه رجوع کرد.

کاربرد ورق گالوانیزه

همانطور که گفته شد ورق گالوانیزه در برابر خوردگی مقاوم است، در نتیجه در محیط‌های خورنده کاربرد دارند و می‌توانند جایگزین به صرفه‌ای برای استیل است.
از ورق گالوانیزه می‌توان در صنایع مختلفی از جمله انتقال آب و تصفیه‌خانه‌ها، سازه‌های پیش‌ساخته و سبک، اتومبیل‌سازی، دکل‌های مخابراتی، راهسازی و نصب گاردریل‌ها و … استفاده کرد.

همچنین در ساخت لوله گالوانیزه گلخانه و پروفیل گالوانیزه، از این ورق استفاده میشود.

عمر ورق گالوانیزه چقدر است؟

عمر مفید ورق گالوانیزه به عوامل زیادی وابسته است که برخی از این عوامل عبارتند از:
• نوع ورق گالوانیزه و روش تولید آن
• کیفیت پوشش سطح ورق
• محیط و شرایط کاری
با توجه به مواردی که در بالا بیان شد، در شرایط معمولی می‌توان عمر مفید ورق گالوانیزه را تقریبا بین ۲۰ تا ۳۰ سال در نظر گرفت. پس واضح است که در محیط‌های با میزان خورندگی بالا، میزان دوام و طول عمر ورق گالوانیزه، کاهش می‌یابد.

نحوه نگهداری از ورق‌های گالوانیزه

در نگهداری ورق گالوانیزه باید نکاتی را حتما مورد توجه داشته باشید چون ممکن است طول عمر این محصول را بشدت تحت تاثیر خود قرار دهد. برخی از این عوامل عبارتند از:
– ورق گالوانیزه را نباید در محیط‌های بسته و بدون تهویه مناسب نگهداری نمود.
– حتی برای مدت زمان بسیار کم، دور ورق گالوانیزه را با پلاستیک دور پیچ نکنید.
– علاوه بر اینکه باید محیط انبار ورق گالوانیزه دارای تهویه مناسب باشد، همچنین باید جریان هوا هم در حال رد و بدل شدن باشد.
– از قرار دادن طولانی مدت ورق گالوانیزه بر سطح خاک، دوری کنید و با فاصله از سطح زمین آن‌ها را قرار دهید.
یکی دیگر از مشکلاتی که ممکن است در زمینه نگهداری ورق‌های گالوانیزه وجود داشته باشد، ایجاد شوره سفید بر روی آنهاست. این شوره در اثر واکنش‌های شیمیایی پوشش روی با رطوبت محیط رخ می‌دهد.

تولیدکنندگان ورق گالوانیزه

ورق گالوانیزه با توجه به پرطرفدار بودن و محبوب بودنش، سالیان بسیار زیادی است که توسط تولیدکنندگان داخلی و در اکثر استان‌های کشور تولید و عرضه می‌شود.
• شرکت فولاد مبارکه اصفهان
• صنایع هفت الماس
• ورق خودرو
• فولاد امیرکبیر
• شرکت صنایع ورق‌های پوشش‌دار تار چهارمحال و بختیاری
از جمله این واحدهای تولیدی هستند. این کارخانه‌ها ضخامت‌های متفاوت و حجم تولید گوناگونی را در طول روز دارند.

عوامل موثر بر قیمت ورق گالوانیزه

بالا و پایین شدن روزانه و حتی ساعتی قیمت دلار و افزایش هزینه‌های تولید، بسته‌بندی و حمل و نقل و عرضه ورق گالوانیزه در بازار، باعث جابجا شدن قیمت در بازار فولاد بخصوص قیمت ورق گالوانیزه شده است. پس بهتر است در زمان خرید ورق حتما قیمت را به صورت آنلاین و در لحظه چک کنید. شرکت آهن پترو، تامین کننده آهن آلات و مقاطع فولادی، آماده ارائه مشاوره خرید ورق و سایر آهن آلات به شما عزیزان میباشد. کافیست با ما از طریق چت آنلاین و یا شماره های داخل سایت در تماس باشید.

mobile-navخانهmobile-navدرباره ماmobile-navتماس با ماmobile-navواتس آپ