لوله داربست

لوله داربست
لوله داربست                                                                   تاریخ : 1403/02/11
نام کالا
ضخامت
محل بارگیری
قیمت
واحد فروش
لوله داربست 1/2 1 اینچ
2
میلی متر
کارخانه اصفهان
43.500تومان
کیلوگرم
لوله داربست 1/2 1 اینچ
2.5
میلی متر
کارخانه اصفهان
43.200تومان
کیلوگرم
لوله داربست 1/2 1 اینچ
3
میلی متر
کارخانه اصفهان
43.000تومان
کیلوگرم
لوله داربست 1/2 1 اینچ
2
میلی متر
کارخانه تهران
44.000 تومان
کیلوگرم
لوله داربست 1/2 1 اینچ
2.5
میلی متر
کارخانه تهران
44.000تومان
کیلوگرم
لوله داربست 1/2 1 اینچ
3
میلی متر
کارخانه تهران
43.500تومان
کیلوگرم

لوله‌ داربست یکی از انواع مختلف لوله‌ فلزی میباشد که یک تفاوت بسیار بزرگ با سایر لوله‌های صنعتی دارد؛ تنها تفاوت لوله های داربست با دیگر لوله ها در نوع استفاده آن میباشد، با اینکه این محصول یک لوله است، از آن به عنوان انتقال ‌دهنده سیالات استفاده نمی‌شود و بیشتر حکم نگه ‌دارنده‌ سازه ها را به عهده دارد. حتی اگر فردی صنعتی و متخصص نباشید و در امور کارهای فیزیکی صنعتی فعالیتی نیز نداشته باشید، حتما نام داربست را شنیده‌ اید و یا از نزدیک مشاهده کرده‌اید.

در ادامه برخی از ویژگی های استفاده از این لوله های داربستی را برای شما فراهم کرده ایم تا اگر شما هم قصد خرید و یا استفاده از این لوله های فولادی را در ذهن خود دارید، به راحتی بتوانید با خواندن این مقاله با لوله داربست آشنا شوید.

لوله داربستی برای چه کاری استفاده میشود

سازه های فولادی که برای درست کردن نمای در کنار ساختمان بنا میشود و معمولا با کمک گیری از یه تکه چوب محکم از این بنا استفاده میشود، مهم ترین و اصلی ترین مورد استفاده از همین لوله های داربست می باشد.

داربست ‌ها از لوله‌ های فلزی درزدار ساخته شده‌ اند که به آن‌ها لوله داربستی گفته می‌شود.به طور کلی داربست به تنهایی سازه‌ ای است که دسترسی به نقاط دور از دسترس و سخت ساختمان و یا بنا را برای کارگرانی که در ساختمان‌ ها و یا پروژه‌ های صنعتی  مشغول کار هستند، بسیار ساده تر و امکان‌ پذیر می‌کند. هر سازه‌ داربست از تعداد بالا و یا پایینی لوله داربستی تشکیل شده است که در بازار و صنعت به آن ‌ها لوله داربست می‌گویند.(میزان تعداد لوله های داربستی، به میزان عرض و ارتفاع ساختمان دارد.)

این لوله ‌های داربستی به وسیله‌ بست ‌هایی مخصوص واز جنس فولاد به هم متصل می‌شوند تا بتوان سازه داربست مناسبی ، متناسب با شرایط ساختمان ایجاد نمود.

به نگارشی دیگر، لوله‌ داربستی نوعی لوله‌ فولادی میباشد که در اندازه و ضخامت های متفاوت تولید میشوند.این لوله های داربستی، بسته به شرایط وزنی متفاوت از دو نوع سبک و سنگین دارند و با استفاده از لوازم داربست مخصوص، نصب میشوند.

انواع لوله داربست

این نوع لوله‌ ها از لحاظ روش ساخت، به دو نوع لوله داربست بدون درز ولوله داربست درزدار تولید می‌شوند. لازم به ذکر است که لوله داربست بدون درز مقاومت و استحکام بیشتری نسبت به نوع درز دار آن دارد. همچنین قیمت لوله داربستی بدون درز، مقداری گران تر از لوله های درزدار برچسب گذاری شده است.

ساخت، اجرا و نصب داربست کاری بسیار دشوار و خطرناک است و اهمیت ویژه‌ای دارد. این اهمیت به دلیل ارتباط مستقیمی است که با ایمنی کارگران دارد. لوله داربستی‌، به وسیله‌ ی بست‌ های چهار پیچ ، بست دو پیچ ، آهنگیر، اتصال، قید و همچنین انواع لوله اعم از لوله های زیر تخته ای، لوله های ستاره ای، لوله های سرتاسری، لوله های شمعی، لوله های قطری و غیره… یک سازه داربست کامل را ارائه میدهند. در ادامه با این ابزارها، که همراه با لوله های داربستی استفاده میشوند توضیح خواهیم داد.

وسیله هایی که در بالا نام برده شد تنها گوشه ای از لوازم داربست مورد استفاده  میباشد.

مزایای استفاده از لوله داربستی

  • سرعت بسیار زیاد و سهولت بالا در نصب و اجرای داربست و عدم نیاز کاربر به وسایل فوق پیشرفته و گران قیمت
  • جابه جایی راحت کارگران در تمامی نقاط غیر قابل دسترس و انتقال بسیار آسان مصالح
  • قابلیت استفاده در انواع نماهای ساختمانی،
  • قابلیت استفاده به عنوان حمال وزن سقف و همچنین قابلیت استفاده در بخش های مختلف دیگر همچون تأسیسات پالایشگاهی و غیره
  • قابلیت استفاده در ارتفاعات بدون محدودیت طولی و عرضی
  • قابلیت استفاده در سایر بخش های ساختمانی نظیر کفراژ بندی سقف ها و بخش های غیر مسطح
  • استحکام بالا و مقاومت در برابر لرزش ها و تکان های ساختمانی و صنعتی
  • سهولت در خرید و یا کرایه کردن لوله های داربستی (لوله های داربستی به وفور در بازار پیدا میشود)

5 نکته مهم در هنگام نصب لوله داربستی

  1. در هنگام نصب داربست، تمام پایه های عمودی و گاها افقی در استحکام و میزان مقاومت داربست نقشی بسیار حیاتی و مهم دارند. باید فاصله استاندارد بین پایه ها حتماً رعایت گردد که این فاصله وابسته به نوع اجرای داربست و میزان وزن لوله های داربستی میباشد. استاندارد و میانگین کلی در رابطه با فاصله ایمنی و توصیه شده برای این پایه های عمودی، اندازه فاصله ۲ متر از هر پایه تا پایه دیگر می باشد.
  2. یک داربست ایمنی و استاندارد را زمانی میتوان تشخیص داد که بعد از اتمام پروژه داربست بندی، تمامی لوله ها در یک خط موازی باشند و تمامی پایه ها از کف تا بالاترین ارتفاع داربست ، در یک خط مستقیم قابل مشاهده باشد. بدیهی است که در هنگام نصب داربست، داربست کار (کارگر و نصاب داربست) باید توجه کافی به تراز بودن سازه داشته باشد و تمام دقت خود را جهت یکسان سازی به عمل بگذارد.
  3. میزان مقدار باری که هر داربست میتواند تحمل کند، تقریبا 4 برابر بار وارده بر روی داربست میباشد. این به این معناست که در هنگام نصب لوله های داربستی، باید توجه ویژه ای به میزان وزن و بار وارده به داربست ها نمود. اگر در هنگام اجرای پروژه متوجه بار اضافی و فشار بیشتر از 4 برابر بار داربست شدید، توصیه میشود که از ادامه دادن پروژه دست کشیده و با کمک از متخصصان این زمینه، از داربست هایی مناسب تر (با ضخامت و مقاومت بیشتر) برای ادامه به کار داربست استفاده کنید.
  4. تعداد لوله های افقی که در داربست به کار می روند به منظور مستحکم ماندن لوله های عمودی و تحمل بار بیش تر در داربست می باشد. توضیه میشود برای دریافت میزان ایمنی بیشتر، تعداد لوله های افقی را در هنگام اجرای داربست بالا ببرید و یا از لوله های داربستی مستحکم تری برای به کار گیری در داربست خود استفاده کنید. لوله های داربستی بدون درز از استحکام بسیار بالایی برخوردار بوده و میتوان از استحکم بالای آن ها برای استفاده در لوله های افقی داربست، بهره برد.
  5. بست ها که برای اتصال لوله های عمودی و افقی به یکدیگر به کار می رود، از جنس چدن می باشند و بیشتر در معرض خراب شدگی و فرسودگی قرار میگیرند. بهتر است برای دریافت میزان ایمنی بیشتر، این بست های چدنی را روغن کاری کنید و قبل از اجرای پروژه داربست از سلامت آن ها اطمینان حاصل کنید.

هنگام نصب داربست و هنگام گذاشتن تخته زیرپایی روی داربست تمام نکات ایمنی را رعایت کنید و بست ها را چک کنید که محکم باشند.

عوامل موثر بر قیمت لوله داربست

عوامل بسیاری بر روی قیمت لوله های داربستی تاثیر گذار میباشند که یکی از این دلایل، میزان قیمت بالای مواد اولیه است. امروزه به دلیل استحکام فوق العاده این لوله ها و همچنین صرفه جویی در مصرف مواد اولیه و هزینه ها، تولید کنندگان لوله داربستی دست دوم میفروشند و یا کرایه میدهند. با توجه به میزان نوسان قیمت ارز، نمیتوان قیمت دقیق و ثابتی را برای این لوله های داربستی معین نمود.

به همین علت، هر روز تعداد زیادی از متخصصان با توجه به قیمت ارز و تجزیه تحلیل شرایط قیمتی واحد برای آن روز کار مشخص مینمایند که شما میتوانید این قیمت ها را در جدول قیمت لوله داربستی مشاهده نمایید. همچنین عواملی همچون نوع لوله، وزن لوله و سایز یا ضخامت لوله نیز در قیمت گذاری لوله های داربست نقش پر رنگی دارند و در صدر موارد تاثیر گذار در قیمت لوله داربست، قیمت ورق سیاه میباشد.

  • نوع لوله داربستی
    همانطور که تا به اکنون متوجه شده اید، لوله ای داربستی در انواع مختلفف و همچنین در کاربرد های متخلف تولید میشوند و به فروش میرسند. معروف ترین نوع لوله داربست، لوله داربستی بدون درز میباشد که از بالاترین قیمت نیز برخوردار است.
  • وزن لوله
    وزن لوله داربستی رابطه مستقیمی با ضخامت و سایز لوله دارد. هر مقدار ضخامت  لوله بیشتر باشد، بدیهی است که وزن لوله نیز افزایش پیدا میکند. لوله های داربستی را ابتدا وزن کرده و سپس بسته بندی و آماده فروش میکنند.
    سایز لوله
    سایز لوله داربستی که تعیین کننده اندازه قطر داخلی و قطر خارجی لوله داربستی می باشد، یکی از تاثیر گذار ترین شاخص ها برای تایین قیمت لوله های داربستی میباشد. معروف ترین و پر استفاده ترین سایز های لوله داربستی، 3 و 6 میباشد

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

mobile-navخانهmobile-navدرباره ماmobile-navتماس با ماmobile-navواتس آپ