لوله اسپیرال

لوله اسپیرال، لوله هایی مقطعی، فولادی و توخالی با سطحی به شکل دایره هستند که در صنایع مختلف جهت لوله کشی های صنعتی و یا ساختمانی بسیار مورد استفاده قرار می گیرند. روش های ساخت گوناگونی نظیر جوشکاری، اکستروژن و همچنین روش اسپیرال به منظور تولید لوله های فولادی به کار برده می شوند که بیشتر نوع ساخت این لوله ها را، روش اسپیرال به خود اختصاص داده است. به همین دلیل، لوله هایی که با روش های نام برده تولید میشوند را لوله اسپیرال نامگذاری کرده اند.

لوله اسپیرال یک لوله فولادی با جوش مارپیچی است که از فولاد نواری یا صفحه ای به شکل مارپیچ ساخته شده است که برای اتصال درز های این فولاد های نواری مارپیچ، از تکنولوژی پیشرفته جوشکاری زیر پودری دو طرفه استفاده شده است. این روش جوشکاری باعث میشود تا جوشکاری به بهترین شکل ممکن صورت گیرد و در آخر لوله اسپیرال از ایراداتی مانند ناهماهنگی، انحراف جوش و نفوذ، دور بماند.

لوله اسپیرال از ویژگی و مزایای بسیاری بهره مند است. از آنجایی که لوله اسپیرال در پیچ و تاب های پشت سر هم و تکراری تشکیل می شود، طول آن محدود نبوده و می توان طول آن را به دلخواه و متناسب با شرایط مورد نیاز تنظیم نمود.در لوله اسپیرال، شکل مارپیچی نوار های فولادی و درز جوش ها به طور مساوی در محیط لوله اسپیرال توزیع شده است؛ به همین اتفاق این لوله دارای دقت فشاری بالا و میزان مقاومت و استحکامی فولادین میباشد.

لوله اسپیرال
تاریخ : 1403/02/09
نام کالا
سایز
ضخامت
محل بارگیری
قیمت
واحد فروش
لوله اسپیرال
18
اندازه گیری: اینچ
6
واحد اندازه گیری: میلی متر
انبار تهران
39.000 تومان
کیلوگرم
لوله اسپیرال
20
اندازه گیری: اینچ
6
واحد اندازه گیری: میلی متر
انبار تهران
39.000 تومان
کیلوگرم
لوله اسپیرال
24
اندازه گیری: اینچ
6
واحد اندازه گیری: میلی متر
انبار تهران
39.000 تومان
کیلوگرم
لوله اسپیرال
28
اندازه گیری: اینچ
6
واحد اندازه گیری: میلی متر
انبار تهران
39.000 تومان
کیلوگرم
لوله اسپیرال
30
اندازه گیری: اینچ
8
واحد اندازه گیری: میلی متر
انبار تهران
39.000 تومان
کیلوگرم
لوله اسپیرال
32
اندازه گیری: اینچ
9.5
واحد اندازه گیری: میلی متر
انبار تهران
39.000 تومان
کیلوگرم
لوله اسپیرال
36
اندازه گیری: اینچ
10
واحد اندازه گیری: میلی متر
انبار تهران
39.000 تومان
کیلوگرم
لوله اسپیرال
40
اندازه گیری: اینچ
12
واحد اندازه گیری: میلی متر
انبار تهران
39.000 تومان
کیلوگرم
لوله اسپیرال
44
اندازه گیری: اینچ
10
واحد اندازه گیری: میلی متر
انبار تهران
39.000 تومان
کیلوگرم

چرا باید از لوله اسپیرال استفاده کنیم؟

لوله های اسپیرال را به راحتی می توان مورد تغییر میزان مقیاس قرار داد که برای تولید لوله های کوچک و انواع لوله های مارپیچ بزرگ گزینه و ویژگی ای بسیار مناسب میباشد. لوله های اسپیرال در سیستم های اصلی و خطوط لوله تمامی کشور های دارای صنعت پیشرفته، مورد استفاده قرار گرفته است و حتی ظرفیت فشاری مشابه با لوله درز مستقیم صنعتی دارد.

استحکام لوله اسپیرال در بیشتر مواقع، بیشتر از لوله های دارای درز جوش مستقیم است. دلیل این اتفاق، تقسیم فشار وارده بر لوله در کل محیط لوله و درز های آن میباشد. در کل فرآیند شکل ‌دهی، صفحه های فولادی به طور منظم تغییر شکل داده و از طرفی دیگر میزان تنش پسماند کم است و سطح آن نیز بدون خش است. لوله های اسپیرال از انواع و مدل های مختلفی برخوردار میباشند که هر یک از این لوله ها برای کاربردی به خصوص به وجود آمده اند.

در ادامه برخی از محبوب ترین انواع لوله اسپیرال را براش شما بازگو کرده ایم تا اگر شما هم قصد خرید یکی از انواع مختلف این لوله را دارید، بتوانید با اگاهی بیشتری تصمیم گرفته و لوله اسپیرال مناسبی تهیه کنید.

انواع لوله اسپیرال

انواع لوله های اسپیرال را بر اساس نوع ساخت و نوع مواد اولیه به کار رفته در آنها و همچنین میزان کیفیت لوله تولید شده، دسته بندی میکنند. به طور کلی دو نوع لوله اصلی اسپیرال وجود دارد که هر کدام برای استفاده در شرایطی متفاوت تولید شده اند:

لوله اسپیرال گالوانیزه

لوله اسپیرال گالوانیزه (Galvanized Spiral Air Duct ) از تجهیزاتی است که در زمینه تاسیسات ساختمانی توانسته موجب آسودگی در سهولت در کارها و فعالیت ها، کاهش مصرف انرژی، افزایش سرعت کار و افزایش عمر مفید قطعات ساختمانی بشود. یکی از مهم ترین محصولات در زمینه ساخ و ساز ساحتمانی، کانال ها هستند که امروزه از لوله های اسپیرال گالوانیزه، به دلیل مقاومت بسیار بالا و از طرفی دیگر وزن بسیار پایین آن، از این لوله در تجهیزات ساختمانی به عنوان کانال، بسیار استفاده میشود.

این لوله بسیار سبک وزن بوده از قیمت مناسب تر و اقتصادی تری نسبت به باقی لوله ها قیمت گذاری شده است. لوله اسپیرال گالوانیزه دارای روکشی از جنس عنصر روی (زینک) میباشد که از زنگ زدگی و خوردگی سطح آن جلوگیری می کند. همچنین این پوشش گالوانیزه هم از درون لوله و هم بیرون آن گالوانیزه شده است که مقاومت و استحکام این لوله در شرایط مختلف را بسیار بالا میبرد.

لوله اسپیرال ضد زنگ یا استنلس استیل

فولاد های زنگ نزن، آليا‍ژي از فولاد هستند كه از درصد بيشتری كروم در ساختار فولاد آن تشكيل شده باشد. كروم موجود در استيل و فولاد باعث به وجود آمدن يك سطح سخت و يكپارچه در برابر زنگ زدگي مي شود. لازم به ذکر است که لوله های اسپیرال در حالت معمولی و استاندارد تولید میشوند ولی به دلیل قابليت استنلس استیل بودن با اضافه كردن درصد بيشتر كروم و همچنين آلياژهاي ديگر، میتوان به درخاست کارفرما و یا مشتری با اضافه کردن کروم به مواد اولیه آن، این لوله را استنلس استیل نمود.

استنلس استیل در واقع به فولاد هایی گفته میشود که در برابر زنگ زدگی بسیار مقاوم میباشند لوله های اسپیرال ساخته شده از فولاد استنلس استیل معمولا برای شرایط خاص مانند استفاده در مناطق دارای رطوبت و یا بارانی استفاده می شوند. به عنوان مثال، در مکان هایی که لوله اسپیرال گالوانیزه ممکن است به دلیل قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی خاص خورده شود، از لوله های اسپیرال ضد زنگ استفاده میکنند که دارای مقاومت بیشتری میباشد. دلیل استفاده از لوله اسپیرال استنلس استیل، مقاومت بالای فولاد استنلس استیل در برابر مواد شیمیایی با درصد بالا و مقاومت در برابر خوردگی است.

همچنین انواع لوله های اسپیرال به 3 دسته از لحاظ کیفیتی نیز تقسیم میشوند که خریداران از همین دسته بندی میتوانند به میزان کیفیت تولید لوله های اسپیرای پی ببرند:

  • واجد شرایط : لوله‌هایی که کیفیت آن‌ها با استانداردها و شرایط فنی مطابقت دارد.
  • ترمیم شونده : لوله‌هایی که کیفیت‌شان مطابق با استاندارد و شرایط فنی پذیرش نبوده اما قابل تعمیر هستند.
  • غیر قابل استفاده : لوله ‌هایی که از نظر ظاهری و کیفیت، استاندارد نبوده و حتی بعد از تعمیرات نیز استاندارد و شرایط فنی مورد نیاز را کسب نخواهد کرد.

تولید لوله اسپیرال

به طور کلی، لوله های اسپیرال به دو روش تک مرحله ای و دو مرحله ای تولید می شوند. تا قبل از انجام جوشکاری نهایی، هر دو روش تولید روندی یکسان شامل جوش دادن ورق های فولادی و خم کردن لبه ها را تجربه کرده و تفاوت اصلی در این دو روش در مرحله جوشکاری به روش زیر پودری بوده که سبب افزوده شدن یک گام اضافی به تولید لوله اسپیرال به روش تک مرحله ای می شود و فرآیند را دو مرحله ای می کند.

در ادامه این دو روش را به صورت کامل توضیح داده ایم تا با نحوه تولید این لوله های اسپیرال بیشتر آشنا شوید.

تولید لوله اسپیرال تک مرحله ای

به صورت کلی، تولید لوله اسپیرال به روش تک مرحله ای، شامل 3 گام اصلی میباشد:

  1. آماده سازی اولیه ورق
  2. شکل دهی
  3. جوشکاری زیر پودری داخل و خارج

در مرحله اول، ابتدا دو سر ورق‌ ها به هم جوش داده میشوند و لبه‌ های ورق صاف می‌شوند. در مرحله شکل دهی، لبه ورق از قبل خم شده، تا برآمدگی ‌های غیرقابل پرس بر روی جلوگیری شود. سپس در مرحله بعدی، شاهد جوشکاری ابتدایی لبه داخلی ورق ها، در حالت ساعت 6 توسط دستگاه جوش زیر پودری جوش داده شده هستیم و سپس لبه خارجی در موقعیت ساعت 12 جوشکاری می‌شود.

شعله جوشکاری به صورت اتوماتیک تنظیم می‌شود و میزان حرارت مورد نیاز برای رسیدن به کیفیت کافی در هنگام جوشکاری، توسط متخصص این کار تعیین میشود. بعد از جوشکاری، نوبت به برش خوردن لوله می‌شود. در این مرحله که آخرین مرحله از تولید لوله اسپیران نیز میباشد، سرعت تولید بر اساس سرعت جوشکاری زیر پودری تعیین می‌شود که از 1 تا 3 متر بر دقیقه زمان می‌برد. همین اتفاق باعث میشود تا این مرحله بسیار طولانی مدت بوده و به طور کلی، تولید لوله های اسپیرال به این روش مقداری کند میباشد.

تولید لوله اسپیرال دو مرحله ای

در تولید لوله اسپیرال به صورت دو مرحله ای قسمت های درونی و بیرونی لوله به صورت همزمان توسط جوشکاری زیر پودری جوش داده می شوند.

  1. آماده سازی اولیه ورق ها
  2. شگل دهی
  3. جوش با GMAW
  4. جوشکاری زیر پودری داخلی و خارجی در لوله

تمامی مراحل این روش از ساخت لوله اسپیرال، کاملا مانند تولید لوله به روش تک مرحله ای بوده و تنها تفاوت آن، شکل دهی ورق ها به وسیله gmaw میباشد. در این روش از تولید لوله اسپیرال، گاهی اوقات تولید لوله ها تا 13 ساعت به طول می انجامد.

مزایای استفاده از لوله اسپیرال

برخی از متخصصان در زمینه تولید و شناسایی کیفیت لوله ها، لوله های اسپیرال را، لوله هایی مستحکم تر و با قابلیت های بیشتر نسبت به لوله درز جوش مستقیم میدانند. برخی مزایای استفاده از لوله اسپیرال به عنوان جایگزین لوله درز مستقیم و به نوعی رقیب لوله آتشخوار به صورت زیر میباشد.

  • قابلیت شکل پذیری بالا
  • عدم وجود محدودیت در طول لوله فولادی
  • تولید لوله با قطر زیاد (120 اینچ)
  • مقاومت بالاتر در برابر شکست و ترک لوله
  • عدم نیاز به تجهیزات سنگین برای تولید
  • هزینه تولید پایین نسبت به لوله‌های درز جوش
  • به علت داشتن خواص مکانیکی مواد اولیه، دارای استحکام و قدرت بیشتر

کاربرد های لوله اسپیرال

لوله های اسپیرال، همانطور که در بالاتر گفته شد، به دلیل استحکام و مقاومت بالایی که دارا هستند، در صنایع مختلف به فراوانی استفاده میشوند و یکی از محبوب ترین لوله های موجود در بازار مانند لوله کالوپ میباشند. در ادامه برخی از کاربرد های اصلی لوله های اسپیرال آمده است.

  • مورد استفاده قرار گرفتن در زمینه صنایع شیمیایی سبک و سنگین
  • مورد استفاده قرار گرفتن در صنعت نفت و گاز و خطوط پر فشار
  • مورد استفاده قرار گرفتن در صنعت برق به دلیل مقاومت بالای درز ها
  • مورد استفاده قرار گرفتن برای جا به جایی سیالات و همچنین آب و فاضلاب
  • استفاده در صنعت گرمایشی و انتقالات سیالات گر
  • استفاده فراوان در زمینه کار های انرژی حرارتی به دلیل مستحکم بودن
  • لایه روبی، پل، سازه‌های فلزی را اکثرا با کمک گیری از این لوله ها انجام میدهند.ل

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

mobile-navخانهmobile-navدرباره ماmobile-navتماس با ماmobile-navواتس آپ